Unikt nätverk som ger startups möjlighet att expandera internationellt

Webb

Vi på In The Cold fick uppdraget att designa en ny hemsida till EIT Manufacturing. Deras vision är att det globala tillverkningsindustrin ska vara ledd av Europeiska länder. Därför arbetar dom med att boosta innovationer och startups för att dom ska kunna utveckla sina affärsidéer och expandera internationellt. Målet är att göra Europa och dess tillverkningssektor mer hållbar och konkurrenskraftig.

Rak kommunikation

Målet var en enkel design med tydligt fokus på tillgänglighet och robusta riktlinjer. Besökare ska enkelt kunna navigera sig runt på den nya hemsidan. Grundidén är ett enkelt och logiskt system där besökaren själv förstår hur den tar sig vidare och hittar den information som hen söker.

Nytänkande design

In The Colds uppdrag var att ta fram en nytänkande design med fokus på tillgänglighet. EIT Manufacturings ordinarie typsnitt och färgpalett återanvänds och resultatet blev en sajt som går i företagets befintliga profil men i en ny tappning och en mer modern look.

Stor utmaning

Vi på In The Cold tar oss gärna spännande uppdrag och EIT Manufacturing var ett stort projekt där vi samarbetat över landsgränser. Tillsammans med människor världen över har vi lyckats skapa en fungerande hemsida för flera plattformar där enkel layout och tydlig design står i fokus.

Fokus på tillgänglighet

EIT Manufacturing nya hemsida har även mängder av moduler att välja på för att kunna skapa nya och smarta sidor. Alla med en unik design och samtliga med en WCAG 2.1 AA tillgänglighet. En av modulerna är signup som nu finns på alla sidor för att användare enkelt ska kunna ta kontakt ifall dom har frågor. Nytt är även ett bildbeskärning verktyg som kan nyttjas via WordPress.