Smart och smakfull sajt för vinklubben Tryffelsvinet

Profil Webb

Att hitta den perfekta kombinationen mellan mat och dryck är målet för vinklubben Tryffelsvinet som provat viner i snart 20 år – och skapat en hel community kring viner och vinprovningar. Vi på In The Cold blev mycket glada när vi fick förtroendet att utveckla vinklubbens nya webbsida och grafiska profil.

Över 3000 viner per år provar de passionerade medlemmarna i vinklubben Tryffelsvinet. Målet är att hitta prisvärda och goda viner med personlig stil från de bästa vingårdarna i Europa, Sydafrika, Nya Zeeland och USA.

Se resultatet här

Ny grafisk profil - elegant och lekfull  

Vi började arbetet med att ta fram den grafiska profilen och en ny logotyp till Tryffelsvinet. Den nya färgpaletten består av två sobra och dova gröna nyanser som flörtar med vinrankans färgskiftningar, och som kontrast en ljusgul färgton som väcker associationer till vitt vin. 

Självklart innehåller klubbens logotyp ett tryffelsvin, en tecknad och stiliserad variant som på samma gång känns elegant och lekfull.

Vinguide på nätet

Tryffelsvinets hemsida är klubbens digitala nav där de delar allt från fakta om viner, tips om mat och dryck och recept, till evenemang och reseguider till vingårdar runt om i världen. Men den gamla sajten hade många begränsningar och vinklubben vände sig till In The Cold för att få en modern lösning: uppdraget var att ta fram en ny grafisk profil och designa och utveckla en ny webbplats.

Skräddarsydda tips om vin och mat

För Tryffelsvinet är kombinationen av mat och vin essentiell – och det var därför självklart att den nya sajten ska ge besökarna skräddarsydda tips om vin och mat. När ett recept presenteras ges rekommendationer på vin som matchar maten, liksom fördjupade och inspirerande innehåll om maten eller vinet. Och när ett vin presenteras kan Tryffelsvinet tipsa sina läsare om liknande viner såväl som utvalda recept som matchar vinet.

Flexibel modullösning ger unika vintips

För att lösa Tryffelsvinets önskemål utvecklade vi på In The Cold en flexibel och modulbaserad webbplats i WordPress Gutenberg. Den modulbaserade lösningen innebär att Tryffelsvinets administratörer enkelt kan bygga upp unika sidmallar för informations- och inspirationssidor genom att kombinera olika moduler, för exempelvis vintips, recept, nyheter, reseguider, evenemang, osv. 

 

Dessutom kan webbsidans besökare spara de viner man är intresserad av till en inköpslista, som man antingen kan skriva ut eller spara ner som pdf. Många viner går också att köpa på Systembolagets hemsida och Tryffelsvinet länkar dessa till Systembolagets sajt. 

 

Letar du efter det perfekta vinet till fredagsmiddagen – eller vill du lära dig mer om ditt favoritvin? Då kan vi varmt rekommendera ett besök på tryffelsvinet.se