Smart design lyfter Konkurrensverkets nya sajt

Profil Webb

När Konkurrensverket upphandlade en ny webbplats, fick vi på In The Cold uppdraget att ta fram design för sajten och uppdatera deras grafiska profil. 

Konkurrensverket är en statlig myndighet som jobbar med konkurrensfrågor. Deras uppgift är att arbeta för en effektiv konkurrens i både privat och offentlig verksamhet. Ett viktigt uppdrag som vi på In The Cold är glada över att få vara med och stötta.

Se resultatet här

Behovsanpassad design

Konkurrensverket hade inför arbetet med deras ny sajt tagit fram ett antal användar- och behovsgrupper för den nya webbplatsen. Utifrån deras specifikation tog vi fram en sajtstruktur och design som tillfredsställer de olika användargruppernas behov. Utveckling av sidan utfördes av ett annat bolag.

Design som är tillgänglig för alla

Sajten skulle också vara anpassad till tillgänglighetsdirektivet WCAG. Eftersom vi på In The Cold har designat och utvecklat flertalet sajter för svenska myndigheter, exempelvis Ekobrottsmyndigheten, kunde vi enkelt säkerställa att designen vi tog fram var anpassad för användare med olika typer av funktionshinder enligt WCAG.

Uppdaterad grafisk profil

Tidigt i designfasen insåg både vi och Konkurrensverket att det fanns behov av att justera deras grafiska profil. Vi fick uppdraget att uppdatera profilen så att den fungerar både för den nya webbplatsen och för framtida digitalt material. Den nya grafiska profilen ger webben ett modernt utseende och skapar större möjligheter för Konkurrensverket att enkelt ta fram inspirerande material till sajt och andra digitala kanaler. Till exempel tog vi fram nya ikoner och flexibla mönstermallar, som kan användas på bilder och i rörligt material för att skapa igenkänning och binda samman Konkurrensverkets kommunikation i olika kanaler.

Se resultatet här