Seger för Oxdogs nya varumärke

Profil Webb
I ett decennium har Oxdog servat innebandyspelare världen över med premiumklubbor och innovativa innebandyprodukter. Lagom till 10-årsjubileumet koras Oxdog till Årets varumärke i Piteå Business Awards – extra kul tycker vi på In The Cold som har tagit fram deras nya varumärkesplattform och sajt.

Innebandy är en av Sveriges största sporter, och på In The Cold kan vi skryta med minst en spelare i toppklass. Därför blev vi riktigt glada när Oxdog valde att jobba med oss för att utveckla sitt varumärke och sin digitala närvaro.

Varumärkesplattform som lyfter

Trots att Oxdog under flera år varit ett av de största varumärkena inom innebandy hade de en ganska spretig framtoning. Vårt mål var därför att ta fram en varumärkesplattform som inte bara ger varumärke ett visuellt lyft, utan också skapar enhetlighet. Den nya varumärkesplattformen är enkelt utformad och fungerar som ett praktiskt stöd när Oxdog själva tar fram annonser och grafiskt material. Förutom den grafiska profilen hjälpte vi också till med budskaps- och marknadsstrategi samt koncept för sociala medier.

Ny sajt som driver affärer

Dessutom fick vi förtroende att ta fram en ny webbplats för Oxdog. Uppdraget var att designa och utveckla en sajt som driver affärer genom att lyfta Oxdogs innebandyprodukter på lockande och tydligt sätt. För att besökarna lätt ska hitta de produkter de är ute efter har sajten en smidig filtrering och en tydlig navigering. Sajten är givetvis SEO-anpassad och sidstrukturen är optimerad för en effektiv Google Adwords-annonsering. Webbplatsen är byggd på WordPress Gutenberg med In The Colds egen modullösning som gör sajten extremt flexibel att administrera.

Internationellt och prisat varumärke

Oxdogs önskemål var att sajten skulle var byggd för flera språk eftersom de verkar på en internationell marknad. Idag är den lanserad på engelska och stöd finns för att lägga in fler språk framöver. Och det lär behövas – för Oxdogs framgångar bara fortsätter. Idag säger vi ett extra grattis till vinsten som Årets varumärke i Piteå Business Awards – så kul att ett lokalt Piteå-bolag dominerar i innebandy!

Se resultatet här