Ett nytt utseende för PiteFM – Sveriges nordligaste studentradio

Profil Webb

Behöver en radiokanal en grafisk profil? Hur kan en logotyp påverka uppfattningen av en studentradiokanal? När PiteFM ville ha hjälp med en ny visuell identitet och en ny sajt ställdes många strategiska frågor.

Se resultatet här

En ny identitet

Vi började arbetet med att förtydliga PiteFMs varumärke genom att utgå från deras vision och värdegrund. För att skapa en koppling till kanalens geografiska läge lät vi den skandinaviska naturen, och framförallt norrskenet med dess förtrollande färger, ligga till grund för den visuella identiteten.

Vi tog fram ett nytt bildmanér som speglar närheten till det norrländska ursprunget, och närheten till människorna här. Bilderna är rena, men fulla av liv och rörelse.

En särskiljande logotyp som stärker varumärket

Navet i den visuella identiteten är kanalens nya logotyp. Vi använde olika element som radiovågor och norrskenets färger för att bilda en lekfull play-pil.

Resultatet blev en personlig och lekfull variant av play-symbolen som används frekvent inom radio och streamingtjänster idag. Den nya logotypen beskriver inte bara vad PiteFM står för, den visar också på en framåtriktning och lyfter varumärket till en ny nivå.

En ny sajt som lockar till lyssning

Utifrån den nya grafiska profilen tog vi fram designen för PiteFMs nya webbplats. Förutom en snygg design, var önskemålet en flexibel sajt med höga krav på funktionalitet och driftsäkerhet. Den nya sajten är responsiv, och det går givetvis lika bra att lyssna på liveradio och ta del av övrigt innehåll oavsett om besökaren surfar in från en dator, surfplatta eller mobiltelefon.

 

Slutresultatet blev en snabb, snygg, säker och SEO-anpassad sajt på WordPress där användarupplevelsen står i centrum. Samt en ny visuell identitet som speglar kanalens vision, och som är enkelt att använda i både tryckta och digitala kanaler.

Ett avtryck i mediebruset

Vi tycker att svaren på våra inledande frågor är givna. Självklart behöver en radiokanal en grafisk profil. Och visst kan en logotyp lyfta såväl intrycket och driva intresset för att välja PiteFM i mediebruset.