Hållbar och optimerad webb för Miljöpartiet

Webb

Ur rörelsen för miljö, fred och jämställdhet har Miljöpartiet växt fram. I dag bidrar de till en grönare politik och tillsammans med deras väljare har de ett stort inflytande över den politiska scenen i Sverige.

När Miljöpartiet inför valet 2022 valde att ta fram en ny webbplats landade beslutet att utvecklingen skulle ske hos Bricco och In The Cold. Tillsammans kan vi nu presentera en unik webbplats med fokus på tillgänglighet, synlighet och information.

Se resultatet här

Teknisk optimering

Webbplatsen är byggd på WordPress Gutenberg med In The Colds egenutvecklade modullösning Paris som gör sajten väldigt flexibel att administrera. I det modulbaserade CMS:et kan Miljöpartiets medarbetare själva kombinera ihop olika moduler för att skapa unika landningssidor. Enkelt, smart och snyggt!

Inför valet i september undersökte sajten sokmotorkonsult.se vilket parti som hade störst synlighet på Google stod Miljöpartiet som vinnare. För partiet ger detta ökade möjligheter att nå ut med sin politik – och därmed ett större inflytande.

Miljöpartiets webbplats syftar att fungera som en multikanal. Inte bara nationellt, utan även på region och kommunnivå där över 50 kommuner finns representerade. Tillsammans samlar de politik, nyheter och händelser under en och samma domän – för att sprida information.

Informativ kommunikation

Målet var en enkel design med tydligt fokus på tillgänglighet och mjuka linjer där besökare enkelt ska kunna navigera sig runt på den nya hemsidan. Grundidén är ett enkelt och logiskt system där besökaren själv förstår hur den tar sig vidare och hittar den information som hen söker.

Via webbplatsen sprider de inte bara information om minoritetsfrågor, utsatthet och våld utan tillsammans förenas de nationellt och verkar för att göra skillnad – för demokratin.

Hållbar energi

Vi har såklart tänkt att hållbar energi ska finnas genom hela webbprojektet och här därför strävat efter att koldioxidutsläppet på sidan ska vara så lite som möjligt. Vid analys visas att vårt arbete gjort skillnad. Miljöpartiets webb är 95 procent renare än andra testade webbplatser.