Ett coolt koncept för Arctic Group

Övrigt

Arctic Group är ett av Norrlands största privatägda IT-konsultbolag och specialister på IT-säkerhet och systemutveckling. Eftersom vi på In The Cold tycker att det är extra roligt att jobba med framgångsrika lokala företag svarade vi självklart ja när Arctic Group bad oss om hjälp med att se lite coolare ut.

Luleåbaserade Arctic Group hjälper företag med digitalisering, strategisk rådgivning och utveckling, både i Sverige och internationellt. Men deras expertis och bredd kom inte fram i deras tidigare marknadsföring och sajt. Därför ville de ha vår hjälp med att uppdatera den grafiska profilen och tonaliteten, utveckla en ny webbplats samt ta fram ett nytt koncept för rekrytering och marknadsföring. Målet var att lyfta fram deras breda IT-kompetens och grymma medarbetare – samtidigt som de ville visa upp sitt norrländska ursprung och aktiva livsstil. De ville helt enkelt göra ett lite coolare intryck än många andra traditionella IT-konsulter.

Till webben

Ett lättarbetat visuellt koncept

Vi tog fram ett modernt och starkt grafiskt koncept som används både på sajten, i marknadsföring och på sociala medier. Konceptet är dessutom anpassat för att det ska vara enkelt för medarbetarna på Arctic Group att själva använda det för att ta fram snyggt och enhetligt presentationsmaterial och innehåll till olika kanaler.

Flexibel sajt baserad på WordPress Gutenberg

Vi byggde Arctic Groups nya webbplats på WordPress Gutenberg med vår egen modullösning Paris som gör sajten väldigt flexibel att administrera. Det modulbaserade CMS:et gör att de själva kan kombinera olika moduler för att skapa helt unika undersidor. Självklart är den nya webbplatsen är SEO-anpassad. Och den responsiva designen gör att sajten är lika snygg och lättnavigerad i mobil som i desktop.