SJÄLVSTYRD FRIHET – ANPASSADE PROCESSER OCH ENKEL ADMIN FÖR MIN STORA DAG

Webb

Min Stora Dag verkar för att barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en paus i vardagen och något att både se fram emot och minnas, genom att förverkliga deras drömmar. Min Stora Dag är en ideell förening, helt beroende av privatpersoners och företags gåvor. Vi ville bygga dem en helt ny site, med ny struktur, ny design, en smidigare gåvoprocess och enklare att hantera backend.

Min Stora Dags sitestruktur var något spretig och hade massor av undersidor som uppkommit med tiden. Alla formulär var iframe-lösningar från tredjepart och hade en begränsad design. De viktiga gåvorna behövde lyftas fram och göras enklare och mer attraktiva att genomföra.

Se resultatet här

Glatt och anpassat

Vi tog fram en ny sitestruktur efter Min Stora Dags priolista, där Swish-funktionen gjordes mer tillgänglig som deras snabbaste gåva. Designen blev modernare och gladare och framhävde innehållet med berättelser från Stora Dagar. Eftersom majoriteten av all nättrafik idag är på mobil, gjordes siten mer mobilanpassad – framförallt formulären. De formulär som tidigare var en iframe-lösningar av tredjepart är nu i enlighet med Min Stora Dags design och tar användaren genom formulären steg för steg.

 

Vi har sedan en tid tillbaka byggt flera siter i WordPress nya editor Gutenberg. Den nya redigeraren är optimerad för mediatungt innehåll och gör att sidorna enkelt byggs med block som kan flyttas runt. Min Stora Dags site är nu byggt med Gutenberg och därmed dynamisk och intuitiv för de som administrerar siten på kansliet.

Vi passar på att skryta

Det är roligt att ha skapat en modernare och gladare mobilupplevelse som verkligen både känns i tiden och hållbar. Våra proffsiga utvecklare löste också utmaningen att kunna sätta Min Stora Dags egen prägel på iframe-formulären och har satt upp tracking för att kunna analysera och lära känna besökarna med tiden.

 

Det säger nästan sig självt att vi såklart är extra stolta över att ha fått bidra till en så viktig organisation som Min Stora Dag. Runt 5 000 barn får varje år sin dröm uppfylld tack vare generösa gåvor, som vi nu hoppas ska bli fler. De Stora Dagarna är ett viktigt och roligt avbrott i en annars så seriös vardag. Tack Min Stora Dag för allt ni gör!