Box Modul samarbetar med In The Cold för att nå nya marknader globalt

Profil Webb

Box Modul konstruerar, utvecklar, tillverkar och säljer anpassade moduler av egentillverkade sandwichpaneler till företag inom områden som, datacenter, IT & Telekom, försvar, sjukvård, energi och biltest. Box Modul köptes under 2017 av piteåbon Peter Nordlund och han har gjort ett stort arbete för att nå ut till nya kunder på en global marknad.

Vi har arbetat fram konceptet ”Create your own atmosphere” som visar på Box Moduls kunders möjlighet att själva designa egenskaperna för sin modul. Konceptet har tagits ut i en ny grafisk manual och vi har också, tillsammans med Rooster Films, tagit fram en presentationsfilm som visualiserar Box Modul styrkor och det enorma hantverk som ligger bakom varje modul.

Typografi

För att skapa en ren och konsekvent identitet har Box Modul ett enda typsnitt för alla kanaler. Typsnittet har karaktär men är också tidlöst för att kunna användas i nya plattformar många år framöver. Den minimalistiska och konsekventa användningen förstärker intrycket av Box Modul som ett starkt varumärke.

Färger

Box Moduls monokroma färgpalett baseras på den historia varumärket ska berätta. Det vita kommer från flygplan och klassisk svensk design. Det blå från himlen och atmosfären. Det gula och röda är himlen och flygplanens
egna accentfärger och så även Box Moduls. Den genomgående minimalismen tillsammans med de livliga accentfärgerna gör en till synes enkel färgpalett till någonting kraftfullt och berörande.