Framtidens brödsite

Webb

För fem år sedan byggde vi polarbrod.se och nu fick vi frågan från Polarbröd om att uppdatera siten till att linjera med deras nya varumärkesplattform.

Den nya varumärkesplattformen skulle tydligt knyta an till deras främsta digitala portal. Därför är polarbrod.se mer än en sajt – det är det kommunikativa navet i varumärkesförflyttningen.

Siten ska inte bara göra det enkelt för besökarna att hitta relevant information och nyheter från Polarbröd. Den ska också inspirera besökarna till att njuta av Polarbröd och dessutom engagera dem till att bli ambassadörer för varumärket.

Hur?

Även om vi la stort fokus på sökordsoptimering för fem år sedan, har vikten av SEO sedan dess vuxit ännu mer. Så för att användarna ska hitta fram, byggde vi bland annat om receptstrukturen så att recepten tekniskt sett blir ännu lättare för Google att läsa av. Vi gav också en analys till Polarbröd utifrån ett SEO-perspektiv, om hur de i framtiden optimerar sina recept. En guide som gynnar samspelet med Googles sökmotor.

Sökfunktionen för recepten och webbplatsen i stort gjordes bättre. Designen lyfte och hyllade inte bara det nya varumärkesmanéret, utan den togs även fram för att göra det lättare för Polarbröd att administrera siten. Polarbröd.se finns på flera språk och har nu hundratals recept, så det var av stor vikt att göra det lätt för Polarbröd att kunna jobba effektivt i stora kvantiteter.

Vi passar på att skryta

Nu har Polarbröd en modern, användarvänlig och inspirerande miljö för information, inspiration och nyheter. Det visuella uttrycket känns igen av besökarna från Polarbröds övriga kommunikation och varvas med mjuka animationer och en lättnavigerad struktur.

Vi är väldigt nöjda med att vi använder oss av den nya programvaran för WordPress, Gutenberg. Det skapar den flexibilitet vi önskat för kunden och att webbplatsen redan vid lansering ligger i framtiden.

Extra stolta är vi över att ha fått fortsatt förtroende från Polarbröd och att vi tillsammans med vår systerbyrå Firstly håller ett proaktivt SEO-fokus. Polarbröd gör världen lite godare och vi gör det lite enklare att hitta dit.

(PS. Gå och kika in receptbanken – du kommer att bli förvånad över hur mycket mer än ”macka” Polarbröd är. Vår favorit är tunnbröd med camembert och hjortron som du steker frasig.)